A Velemi Ifjúsági raj verset írt a csapatzászló bemutatásához:

 

Hegy lábánál ott van velem

ezt a helyet nagyon kedvelem.

Mindig ott leszek ha baj van,

hisz mindig is ezt akartam.

Putyora a parancsnokunk

akit néha felhúzunk.

Ha felhúzzuk a Rolit

lemoshatjuk a kocsit.

De mi mindig együtt vagyunk,

ha baj van össze fogunk.

Velem ÖTE mi vagyunk

ez a mi kis csapatunk!

 

 

A Bozsoki ifjúsági raj verse a csapatzászló mellé:

"Bozsok falu kicsi falu
A nyugati határon,
Itt vígadunk mi télen,
De még többet nyáron.

Bozsok falu kicsi,
De lakossága nagy,
A Lőrincék Pestiek,
Mi meg honfiak.

Bozsok falu kicsi falu
Sok az ifi benne,
Ki nem bánná, hogy ha egyszer
Majd tűzoltó lehetne.

Parancsnokunk Attila,
Másik nevén Szatos,
Tűzoltó, s azon felül
A helyi markolós.

Ha ő nem jön, pedig tényleg
Ritkán üt a Whisky,
Helyébe jön az újult erő,
Az extrém kemény D1xy.

Ki minket képez, láttátok őt,
A napszemcsis Peti,
S élletársát a rím kedvéért,
A szépséges Heni.

Ha női raj van, minden van,
Ez a mi törvényünk,
És ha látjuk itt a Zsuzsi,
Mi már nem is félünk.

Bozsok falu, kicsi falu,
A nyugati szélen,
Itt vígadunk mi a nyáron,
Nyáron úgy mint télen."

(Fő szerző: Nagy Lőrinc, társszerzők a többiek) :)

Képek 2016

2015. július 9. A vihar után felfrissült, borús reggelre ébredtek a táborlakók. A délelőtti gyakorlati foglalkozások után a FER Létesítményi Tűzoltóság "Roham2" gépjárműfecskendője, valamint a tűzszimulációs eszköze érkezett a táborba.

Read more...

2015. július 10. Vizsga előtti utolsó nap. A reggeli ébresztő elmaradt. 7 óra 10 perckor az összes ifjúsági tűzoltó ébresztő nélkül is az alakuló téren sorakozott. Egy darabig a felnőtteket keresgélték, de nem találtak senkit. A felnőtt kísérők lesben figyelték, hogyan indítják el a napot.

Read more...

2015. július 11. A vizsga napja! Az ifjúsági tűzoltók először írásban, majd szóban adtak számot a tudásukról a vizsgabizottság előtt. Ezt követte a szintenkénti gyakorlati vizsga. A 45 vizsgára jelentkező ifi tűzoltóból 5 főnek nem sikerült a vizsga, egy főt magatartási probléma miatt a tábor vezetése eltanácsolt a táborból.

Read more...

2015. július 12. Eljött a búcsú ideje. Nehezen indul a nap mindenkinek. A felnőttek pörögnek, pakolnak, rendezkednek. Közben sorra gurulnak be az autók, amik a gyerekeket hazaszállítják. A gyerekek csöndben ülnek, egymást ölelik. Megint eltelt egy hét és egy évet kell várni a következő találkozásra. Könnyes szemekkel elindultak hazafele.

Read more...

És a link, hogy megnézhessétek nagyban is!

http://www.youtube.com/watch?v=6x9II7ShAtQ

Szombaton már kimondottan meleg napra ébredtünk. A gyerekek feszülten készülődtek a reggeli sorakozóhoz. Féltek a szigorú vizsgabizottságtól.

Az elméleti és gyakorlati szintvizsgák délben befejeződtek. A vizsga alatt tiszteletét tette a táborban Dobson Tibor a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, aki egy különdíjat is hozott magával.  A BM HEROS képviseletében Mélykúti Zsolt látogatta meg a tábort, aki az egyik legrégebbi támogatónk igazgatójának ajándékait hozta el. Az értékes ajándékokat a szakmai munkában legjobban teljesítő fiatalok kapták meg a táborzáró ünnepségen.

Read more...

Pénteken délelőtt a gyakorlati foglalkozások zajlottak. Ebéd után Feicht Ferenc a FEWE Biztonságtechnikai Kft. ügyvezető igazgatója tartott egy előadást a mérgező gázokról illetve a gázérzékelők szerepéről a tűzoltóságok életében. A gyerekek a készülékeket megfoghatták, és ki is próbálhatták.
Ezután elérkezett az amire egész héten vágytak. Mehettek a Balatonba fürdeni. Addig voltak boldogok amíg bele nem mentek az akkor még csak 19 fokos vízbe. A csapatos vízi bicikli bérlés megoldotta  a problémát. Minden gyermek és kísérő a Balatonba volt. Aki fázott az a biciklin, a bátrabbak a vízbe.

Read more...

Fáradnak a táborlakok. Egyre nehezebben ébrednek és sorakoznak. A délelőtti gyakorlati foglalkozást a Kresz-teszt követte.  A kerékpáros ügyességi pálya nagy sikert aratott a fiatalok körében. Nem számítottak ilyen programra. A nap meglepetése az egy gombócos fagyi volt. Minden táborozót meghívtunk egy gombóc fagyira. Van aki megette, van aki jeges kávét készített belőle.  Sajnos az est jó hangulatát  egy baleset beárnyékolta. Egy ifjúsági tűzoltó alatt letört az ág miközben cseresznyét szedett. Mentőhelikopter szállította kórházba. A baleset során eltört a csuklója. Belső sérülése nem volt, így másnap a szülei hazavihették a kórházból.

Read more...