A Velemi Ifjúsági raj verset írt a csapatzászló bemutatásához:

 

Hegy lábánál ott van velem

ezt a helyet nagyon kedvelem.

Mindig ott leszek ha baj van,

hisz mindig is ezt akartam.

Putyora a parancsnokunk

akit néha felhúzunk.

Ha felhúzzuk a Rolit

lemoshatjuk a kocsit.

De mi mindig együtt vagyunk,

ha baj van össze fogunk.

Velem ÖTE mi vagyunk

ez a mi kis csapatunk!

 

 

A Bozsoki ifjúsági raj verse a csapatzászló mellé:

"Bozsok falu kicsi falu
A nyugati határon,
Itt vígadunk mi télen,
De még többet nyáron.

Bozsok falu kicsi,
De lakossága nagy,
A Lőrincék Pestiek,
Mi meg honfiak.

Bozsok falu kicsi falu
Sok az ifi benne,
Ki nem bánná, hogy ha egyszer
Majd tűzoltó lehetne.

Parancsnokunk Attila,
Másik nevén Szatos,
Tűzoltó, s azon felül
A helyi markolós.

Ha ő nem jön, pedig tényleg
Ritkán üt a Whisky,
Helyébe jön az újult erő,
Az extrém kemény D1xy.

Ki minket képez, láttátok őt,
A napszemcsis Peti,
S élletársát a rím kedvéért,
A szépséges Heni.

Ha női raj van, minden van,
Ez a mi törvényünk,
És ha látjuk itt a Zsuzsi,
Mi már nem is félünk.

Bozsok falu, kicsi falu,
A nyugati szélen,
Itt vígadunk mi a nyáron,
Nyáron úgy mint télen."

(Fő szerző: Nagy Lőrinc, társszerzők a többiek) :)

Képek 2016

Fáradnak a táborlakok. Egyre nehezebben ébrednek és sorakoznak. A délelőtti gyakorlati foglalkozást a Kresz-teszt követte.  A kerékpáros ügyességi pálya nagy sikert aratott a fiatalok körében. Nem számítottak ilyen programra. A nap meglepetése az egy gombócos fagyi volt. Minden táborozót meghívtunk egy gombóc fagyira. Van aki megette, van aki jeges kávét készített belőle.  Sajnos az est jó hangulatát  egy baleset beárnyékolta. Egy ifjúsági tűzoltó alatt letört az ág miközben cseresznyét szedett. Mentőhelikopter szállította kórházba. A baleset során eltört a csuklója. Belső sérülése nem volt, így másnap a szülei hazavihették a kórházból.

Read more...

Napsütésre ébredt a tábor. Ismét látni a napot Balatonszemesen. A táborlakok már fürdőnadrágba jöttek elő a reggeli tornához, bízva abban, hogy indulunk a strandra. Sajnos annyira meleg viszont nincs. Így délelőtt folytatódott a felkészítés a vizsgára. A foglalkozás szünetében felköszöntöttük Katona Dánielt aki ma ünnepelte a születésnapját. Délben a FER Tűzoltóság segítségének köszönhetően a tálcatüzet oltottak a gyerekek.

Read more...

A második nap hideg kellemetlen időre ébredtünk. Az első három óra elméleti oktatással telt el. délelőtt 10 órától Boda Bálint zászlós a MH Altiszti Akadémia kiképző altisztje tartott alaki foglalkozást a gyerekeknek és a felnőtteknek is. A század szakaszokra bontva gyakorolta be a szombati díszszemle lépéseit. Bálint készítette fel 2012-ben is az ifjúsági tűzoltókat az alaki szabályzatból és állította össze a díszszemle menetét.

Read more...

Fülledt meleg időben nyitotta meg a VIII. Ifjúsági Tábort Balog László az ÖTOSZ elnöke. Az első nap viharos széllel érkezett a lehűlés. A gyerekek az elméleti foglalkozás után a csapatzászlók elkészítéséhez fogtak hozzá, majd egy tábori olimpián mérték össze az ügyességüket.

Read more...

Elkezdődött a VIII. Ifjúsági Tűzoltó Tábor!

A táborba 64 ifjúsági tűzoltó és 28 felnőtt kezdte meg az egy hetes szakmai felkészítést.

A Kossuth Rádió tudósítását hallhatják a VII. LÖTOSZ Ifjúsági Tűzoltó Táborról a következő linken:

http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2012-07-18

6:17:50 környékéről indul, kb 5 perc.

  2012. július 15. Vasárnap reggel. Ma már nem az ébresztő keltette a tábor lakóit. Volt, aki már reggel könnyes szemmel jött ki a szóbábájából. Vége a tábornak. A jókedv messze már. Mindenki tudja, hogy egy újabb évet kell várni arra hogy a barátok ne csak virtuálisan legyenek együtt.

 

Read more...

2012. július 14. A szintvizsgák napja. Az éjszakai ügyeletesek kakasa egy kicsit korán keltette a tábor lakóit, akik ezt zokon is vették. A reggeli torna folyamán ezért külön kis foglalkozásban lettek részesítve. A torna után az állomány végigjárta a tábor területét és az összes szemetet összeszedte. Molnár Attila táborvezető felolvasta az utolsó napi parancsot. Kilenc órától elkezdődtek a vizsgák. A négy korcsoport elméleti és gyakorlati tudásáról adott számot. A vizsgák délig tartottak.

Read more...