A Velemi Ifjúsági raj verset írt a csapatzászló bemutatásához:

 

Hegy lábánál ott van velem

ezt a helyet nagyon kedvelem.

Mindig ott leszek ha baj van,

hisz mindig is ezt akartam.

Putyora a parancsnokunk

akit néha felhúzunk.

Ha felhúzzuk a Rolit

lemoshatjuk a kocsit.

De mi mindig együtt vagyunk,

ha baj van össze fogunk.

Velem ÖTE mi vagyunk

ez a mi kis csapatunk!

 

 

A Bozsoki ifjúsági raj verse a csapatzászló mellé:

"Bozsok falu kicsi falu
A nyugati határon,
Itt vígadunk mi télen,
De még többet nyáron.

Bozsok falu kicsi,
De lakossága nagy,
A Lőrincék Pestiek,
Mi meg honfiak.

Bozsok falu kicsi falu
Sok az ifi benne,
Ki nem bánná, hogy ha egyszer
Majd tűzoltó lehetne.

Parancsnokunk Attila,
Másik nevén Szatos,
Tűzoltó, s azon felül
A helyi markolós.

Ha ő nem jön, pedig tényleg
Ritkán üt a Whisky,
Helyébe jön az újult erő,
Az extrém kemény D1xy.

Ki minket képez, láttátok őt,
A napszemcsis Peti,
S élletársát a rím kedvéért,
A szépséges Heni.

Ha női raj van, minden van,
Ez a mi törvényünk,
És ha látjuk itt a Zsuzsi,
Mi már nem is félünk.

Bozsok falu, kicsi falu,
A nyugati szélen,
Itt vígadunk mi a nyáron,
Nyáron úgy mint télen."

(Fő szerző: Nagy Lőrinc, társszerzők a többiek) :)

Képek 2016

Az Önkéntes Tűzoltóságok Országos Szövetsége 2019. június 30-a és július 7-e között rendezte meg a XIV. ÖTOSZ Ifjúsági Minősítő Tábort. A tábornak idén a Tisza-tó menti Abádszalók település adott otthont. Az ország hét településéről (Kőszeg, Lajosmizse, Budaőrs, Harka, Abádszalók, Jászárokszállás, Pomáz) összesen 48 ifjúsági tűzoltó és 18 felnőtt kísérő vett részt a táborban.

A tábor létszáma, összetétele:
36 fő I-es szintvizsgázó
7 fő II-es szintvizsgázó
5 fő III-as szintvizsgázó

A táborozó ifjúsági tűzoltók délelőtt elméleti és gyakorlati felkészítésen vettek részt. Ezeken a felkészítéseken hozzuk azonos szintre az azonos korcsoportba tartozó ifjoncok szakmai tudását, ismételjük át az otthon tanultakat. A képzés az ÖTOSZ ifjúsági képzési programja szerint zajlik.  Délután sport és különböző csapatépítő játékokat szerveztünk a gyerekeknek, de természetesen a pihenésre strandolásra is jutott idő. Az ÖTOSZ egyik legfontosabb szakmai programja az ifjúság nevelése, az utánpótlás képzése. A szakma elsajátításán túl, kiemelkedőnek tartjuk, hogy a gyerekek tanuljanak meg csapatban gondolkodni és egy csapatként dolgozni.  Nagy örömet okoz, ha a felnőttek ellen mérhetik össze tudásukat. Erre több csapatjáték alkalmával is adtunk lehetőséget. A gyerekek megismerhették Abádszalók történelmét, jártak a város utcáin. Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrumban eltöltött nap, a Tisza tavi hajókirándulás, a Kiskörei vízlépcső, a kiskörei vízierőmű és hallépcső nagy meglepetés volt a gyerekek és felnőttek számára egyaránt.

Read more...

Az Önkéntes Tűzoltóságok Országos Szövetsége 2017. június 25-e és július 2-a. között rendezte meg a XII. ÖTOSZ Ifjúsági Minősítő Tábort. A tábornak idén a Balaton mellett Zamárdi település adott otthont. Az ország minden részéről érkező táborozó ifjúsági tűzoltó délelőtt elméleti és gyakorlati felkészítésen vett részt. Ezeken a felkészítéseken hozzuk azonos szintre a különböző korcsoportba tartozó ifjoncok szakmai tudását, ismételjük át az otthon tanultakat. Délután sport és különböző csapatépítő játékokat szerveztünk a gyerekeknek.  Az ÖTOSZ egyik legfontosabb szakmai programja az ifjúság nevelése, az utánpótlás képzése. A szakma elsajátításán túl, kiemelkedőnek tartjuk, hogy a gyerekek tanuljanak meg csapatban gondolkodni és egy csapatként dolgozni.  Nagy örömet okoz, ha a felnőttek ellen mérhetik össze tudásukat. Erre több csapatjáték alkalmával is adtunk lehetőséget. Idén is megrendeztük a „Találj haza” nevet viselő csapatépítő vetélkedőnket, melynek nagyon nagy sikere volt. A gyerekek megismerhették Zamárdit, összegyűjtötték a történelmi jelentőségű leírásokat, jelképeket.

Read more...

2016. július 16, szombat. Reggel mindenki időben ébredt, és izgatottan várta a vizsgát. Az írásbeli, szóbeli és gyakorlati vizsgát minden táborozónak kötelező volt végigcsinálni.

Read more...

2016, július 15 péntek. Végre nem esik az eső! Reggeli után a helyi sporttelepre ment  a csapat, hogy a tábori VB helyosztóját, illetve a döntőt lejátsszák.

Read more...

2016. július 14, csütörtök. Délelőtt elméleti és gyakorlati foglalkozások voltak. Ebéd után egy Balatoni sétahajózás volt a meglepetés program.

Read more...

2016. július 13, szerda. Reggel egy kis meglepetéssel készültünk a táborlakoknak. A reggeli tornához felsorakozott ifiket Bodnár Norbert a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia kiképző főtörzsőrmester köszöntötte.

Read more...

2016. július 12, kedd. Kicsit átalakult a tábor rendje. A kispályás labdarúgó bajnokság első fordulóját a nagy meleg miatt kedd reggel tartottuk, a Balatonalmádi sporttelepen.

Read more...

2016. július 11, hétfő. Elkezdődött a tábor. Az első sorakozó és reggeli köszönés még hagyott kivetni valót. A délelőtti foglalkozásokon minden szem a Balatoni panorámát figyelte,

Read more...