A Velemi Ifjúsági raj verset írt a csapatzászló bemutatásához:

 

Hegy lábánál ott van velem

ezt a helyet nagyon kedvelem.

Mindig ott leszek ha baj van,

hisz mindig is ezt akartam.

Putyora a parancsnokunk

akit néha felhúzunk.

Ha felhúzzuk a Rolit

lemoshatjuk a kocsit.

De mi mindig együtt vagyunk,

ha baj van össze fogunk.

Velem ÖTE mi vagyunk

ez a mi kis csapatunk!

 

 

A Bozsoki ifjúsági raj verse a csapatzászló mellé:

"Bozsok falu kicsi falu
A nyugati határon,
Itt vígadunk mi télen,
De még többet nyáron.

Bozsok falu kicsi,
De lakossága nagy,
A Lőrincék Pestiek,
Mi meg honfiak.

Bozsok falu kicsi falu
Sok az ifi benne,
Ki nem bánná, hogy ha egyszer
Majd tűzoltó lehetne.

Parancsnokunk Attila,
Másik nevén Szatos,
Tűzoltó, s azon felül
A helyi markolós.

Ha ő nem jön, pedig tényleg
Ritkán üt a Whisky,
Helyébe jön az újult erő,
Az extrém kemény D1xy.

Ki minket képez, láttátok őt,
A napszemcsis Peti,
S élletársát a rím kedvéért,
A szépséges Heni.

Ha női raj van, minden van,
Ez a mi törvényünk,
És ha látjuk itt a Zsuzsi,
Mi már nem is félünk.

Bozsok falu, kicsi falu,
A nyugati szélen,
Itt vígadunk mi a nyáron,
Nyáron úgy mint télen."

(Fő szerző: Nagy Lőrinc, társszerzők a többiek) :)

Képek 2016

Az Önkéntes Tűzoltóságok Országos Szövetsége 2019. június 30-a és július 7-e között rendezte meg a XIV. ÖTOSZ Ifjúsági Minősítő Tábort. A tábornak idén a Tisza-tó menti Abádszalók település adott otthont. Az ország hét településéről (Kőszeg, Lajosmizse, Budaőrs, Harka, Abádszalók, Jászárokszállás, Pomáz) összesen 48 ifjúsági tűzoltó és 18 felnőtt kísérő vett részt a táborban.

A tábor létszáma, összetétele:
36 fő I-es szintvizsgázó
7 fő II-es szintvizsgázó
5 fő III-as szintvizsgázó

A táborozó ifjúsági tűzoltók délelőtt elméleti és gyakorlati felkészítésen vettek részt. Ezeken a felkészítéseken hozzuk azonos szintre az azonos korcsoportba tartozó ifjoncok szakmai tudását, ismételjük át az otthon tanultakat. A képzés az ÖTOSZ ifjúsági képzési programja szerint zajlik.  Délután sport és különböző csapatépítő játékokat szerveztünk a gyerekeknek, de természetesen a pihenésre strandolásra is jutott idő. Az ÖTOSZ egyik legfontosabb szakmai programja az ifjúság nevelése, az utánpótlás képzése. A szakma elsajátításán túl, kiemelkedőnek tartjuk, hogy a gyerekek tanuljanak meg csapatban gondolkodni és egy csapatként dolgozni.  Nagy örömet okoz, ha a felnőttek ellen mérhetik össze tudásukat. Erre több csapatjáték alkalmával is adtunk lehetőséget. A gyerekek megismerhették Abádszalók történelmét, jártak a város utcáin. Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrumban eltöltött nap, a Tisza tavi hajókirándulás, a Kiskörei vízlépcső, a kiskörei vízierőmű és hallépcső nagy meglepetés volt a gyerekek és felnőttek számára egyaránt.

 

Minden nap bővelkedett programokban. Az alaki kiképzést, valamint a szombati táborzáró díszszemle összeállítását Nyiscsák István zászlós, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia Kiképzője végezte. A foglalkozás során a gyerekek megtanulták a "Vigyázz" állást, fordulásokat, tisztelgést, tiszteletadást és a szakaszban való mozgást. A szerelési gyakorlatok, a tábori olimpia, a diszkó, a szakmai és sportversenyek, és az elmaradhatatlan Tisza-tavi fürdőzés feledtette a fiatalokkal a számítógépet és a televíziót.

A küzdelem az ÖTOSZ által alapított bronz, ezüst és arany fokozatú szintvizsga jelvény megszerzéséért folyt. Az elméleti tudás mellett a gyakorlati felkészültséget is ellenőrizték a vizsgabizottság tagjai. Az új vizsgaszabályzat szerint minden táborozónak vizsgáznia kellett. Volt, aki a már megszerzett minősítését védte meg, volt, aki azért küzdött, hogy büszkén a mellére tűzhesse.

Szintvizsgák legjobbjai

Bronz szint
I. Bújdosó Gergő
II.  Krisztián-Stipkovics Bence     
III. Szegedi Olivér

Ezüst szint
I.
Gyenes Luca 
II. Zsigó Bence
III. Radva Erzsébet

Arany szint
I.
Csorba Nóra 
II. Lendvai Kristóf
III. Vén Anikó

Szombaton délután öt órakor megkezdődött a táborzáró ünnepség, valamint a díszszemle. Mondhatjuk, hogy ez volt a tábor csúcspontja, melyre több szülő is kíváncsi volt. A tűzoltó egyenruhába öltözött gyerekek és csapatkísérő felnőttek Lendvai Kristóf /16 éves III. szintvizsgás ifi tűzoltó/ századparancsnok vezényletével vonultak a dísztérré kinevezett sportpályára. Az ünnepségen Balog László, az ÖTOSZ elnöke megköszönte mindenkinek a munkáját, gratulált a sikeres vizsgázóknak. Záróbeszédében elmondta, hogy az ÖTOSZ segíteni fogja az önkéntes tűzoltó utánpótlás nevelést, jövőre is meg fogja rendezni a tábort. Az ünnepségen, a szintvizsgákon legjobban teljesítők a szponzoroktól kapott ajándéktárgyakból összeállított csomagot vehették át Balog Lászlótól, az ÖTOSZ elnökétől.

A tábor hivatalos programja a résztvevő csapatok díszmenetével és a tér kiürítésével ért véget, ezzel mutatva példát fegyelemből és kitartásból.

A teljes képgaléria a Képek-Videók menü alatt található!